Overslaan naar content

Director of Energy

Op locatie
  • Amsterdam
Energy

Functieomschrijving


Ruim een miljoen huishoudens regelen hun internet, telefoon, tv en energie via Budget Thuis. De organisatie heeft een ambitieuze doelstelling en zet – gesteund door PE-partij Waterland – met haar pijlers vol in op groei. In het energiedomein liggen daarvoor veel kansen. De Director of Energy zet de commercieel-strategische koers uit waarmee de groeipotentie verzilverd wordt.


Over Budget Thuis
Budget Thuis biedt diensten voor in en om het huis die consumenten móéten hebben, maar waar ze eigenlijk geen omkijken naar willen hebben. Alles – gas, stroom, internet en tv – moet er zijn en werken, liefst tegen een zo laag mogelijke prijs en zonder gedoe. Dat is waar Budget Thuis het verschil maakt: de aanbieder is de enige partij in Nederland die al deze telecom- en energiediensten gecombineerd aanbiedt. Het gemak en het voordeel dat dat de consument oplevert, verklaart het succes en de snelle groei van Budget Thuis. Op het hoofdkantoor in de Amsterdamse binnenstad zetten zo’n vijfhonderd medewerkers zich elke dag in om klanten de meest hoogwaardige dienstverlening te bieden en het succes verder uit te bouwen.

De rol van challenger in de markt past Budget Thuis goed. De organisatie wordt gedreven door een collectieve ambitie om beter, slimmer en sneller te zijn dan concurrenten. Zoals ze zelf zeggen: ‘Bij Budget Thuis is het gras gewoon groener’. In 2023 werd het bedrijf door Effectory uitgeroepen tot World-Class Workplace.

Door de energiecrisis is de energiemarkt enerverend en uitdagend te noemen. Tegelijkertijd biedt het ook mogelijkheden. Op dit moment is Budget Thuis met Budget Energie de vierde grootste energieleverancier. De komende jaren wil de leverancier de kansen in de markt maximaal benutten.

Vereisten


Vacature: Director of Energy

De Director of Energy is eindverantwoordelijk voor de sales en zet de salesstrategie neer waarmee de energietak zijn ambitieuze groeidoelstelling kan realiseren. Dit doet zij/hij/hen in nauwe samenwerking met de directie van Budget Thuis/Nuts Groep, waar de Director of Energy zelf deel van uitmaakt. Een strategische langetermijnvisie, diepgaande kennis van de markt en een relevant netwerk stellen de Director of Energy in staat om de juiste lijnen uit te stippelen en het energieteam daaromheen neer te zetten, richting te geven en verder uit te bouwen. Daarnaast heeft de P&L-verantwoordelijke Director of Energy een eigen energie-MT voor Budget Energie, met daarin onder meer Pricing, Sales, Partner Management, Business Development en Sales Support.


Inspelen op kansen, ontwikkelingen en uitdagingen
De Director of Energy kijkt over alle kanalen heen en heeft de creativiteit en kunde om slimme oplossingen en mogelijkheden voor waardevolle kruisbestuiving te bedenken. Zij/hij/hen kent de markt als geen ander, volgt trends op de voet en bepaalt hoe Budget Thuis effectief op ontwikkelingen en uitdagingen kan inspelen. In de dagelijkse praktijk werkt de Director of Energy nauw samen met de Director of Telecom en rapporteert zij/hij/hen direct aan de CEO, Caroline Princen.


Naast de interne stakeholders onderhoudt zij/hij/hen ook nauw contact met externe stakeholders, waaronder belangrijke partners, de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en brancheverenigingen. De Director of Energy schakelt scherp en snel op tactisch en op strategisch niveau, is een uitstekende onderhandelaar en beschikt over de flexibiliteit om mee te kunnen bewegen met ontwikkelingen.


“De energiemarkt biedt volop kansen om te groeien. Als Director of Energy bepaal je hoe we dat het best kunnen doen. Je commercieel-strategische visie, vakinhoudelijke kennis en stakeholdermanagementskills maken je daarvoor de ideale kandidaat.” – Caroline Princen, CEO


De rol is een mooie kans voor een stevige leider met ruime ervaring in de energiemarkt. De ideale kandidaat heeft een ondernemende mindset en durft nieuwe initiatieven te verkennen om de groeiambitie te realiseren. Bij Budget Thuis zijn lijnen kort en wordt er snel geschakeld. In deze omgeving krijgt de Director of Energy alle ruimte om te innoveren, te excelleren en een succesvol merk naar de volgende fase te leiden.

Kandidaatprofiel

  • Ten minste 15 jaar ervaring
  • Diepe kennis van de energiemarkt
  • Ervaring als leidinggevende
  • P&L-verantwoordelijk
  • Strategisch
  • Commercieel
  • Stakeholdermanager

Interesse?

Budget Thuis werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem contact op met Marlies Hoogvliet via marlies.hoogvliet@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.


Op locatie

of