Skip to content

Pricing Specialist

Nederland, Noord-Holland, AmsterdamPricing

Functieomschrijving

Hou jij van een dynamische omgeving, waarin we maatschappelijk relevante vraagstukken beantwoorden? Dan zijn we op zoek naar jou! We zoeken namelijk iemand die in deze complexe markt zijn steentje wil bijdragen om zo uiteindelijk de klant een zo goed mogelijke prijs te bieden.


Wat is jouw rol als Pricing Specialist?

Als Pricing specialist bij Budget Thuis ben je de expert op het gebied van het maken van nieuwe prijs proposities. Je maakt hiervoor veel analyses waarbij je veel data gebruikt, veel berekeningen doet in Excel en vaak out-of-book moet denken. Daarmee lever je belangrijke input om de juiste producten tegen de juiste prijs te verkopen. Dit doe je samen met je collega’s voor al onze producten: zowel voor Energie (Elegant en Budget Energie), Mobiel als Alles-in-1.


Voornamelijk de energiesector vergt op dit moment veel aandacht van onze afdeling. We begeven ons op dit moment in een zeer uitdagende markt. Als Pricing afdeling hebben we een belangrijke centrale plek hierin, waardoor je alle ins en outs meekrijgt van wat er speelt. Daarnaast vragen we je actief mee te denken om onze risico’s in deze tijden te beperken en tegelijk klanten zo goed mogelijk in hun behoefte te voorzien. Daarmee zijn je analytische skills van groot belang om de risico’s die er zijn te begrijpen, te minimaliseren en met verbetervoorstellen te komen.


Wie is Budget Thuis?

We zijn de eerste landelijke aanbieder die energie- en telecomdiensten onder één dak aanbiedt. Producten die je als huishouden móet hebben. Maar waar je het liefst zo min mogelijk tijd aan besteedt. En zo min mogelijk voor betaalt natuurlijk! Van oorsprong zijn we een leverancier van groene stroom en gas (Budget Energie) en hebben we het inmiddels geschopt tot de top 4 in de energiemarkt. Daar zijn wij al heel erg trots op, maar wij willen meer! Sinds enkele jaren bieden we ook Internet, TV & Bellen (Budget Alles-in-1) en Sim Only abonnementen (Budget Mobiel) aan. Op dit moment hebben we met deze producten meer dan 1 miljoen klanten en een omzet van bijna één miljard. En dat mag natuurlijk alleen maar meer worden.


Bij Budget Thuis worden we gedreven door ambitie en de wil om in alles wat we doen nog beter te worden. We doen dan ook zoveel mogelijk zelf en denken buiten de gebaande paden. Hierbij maken we het niet moeilijker dan het is. We houden dan ook van slimme, creatieve oplossingen en dagen elkaar continu uit om tot het beste resultaat te komen. Dit kunnen we niet zonder inbreng van onze mensen dus er is veel ruimte voor eigen initiatief en ontplooiing, zowel persoonlijk als vakinhoudelijk. Bij Budget Thuis doen we wat we beloven, hebben we vertrouwen in elkaar en houden we van verantwoordelijkheid geven én nemen. Dit alles met een flinke dosis plezier op de werkvloer en met elkaar.


Met wie ga je dit doen?
Als Pricing specialist maak je deel uit van de Business Unit Pricing & Propositions. Je rapporteert direct aan de Manager van deze afdeling en doet het werk samen met een andere Pricing Specialist. De Business Unit Pricing & Propositions valt onder het commerciële team van het bedrijf. Binnen dit team vallen alle verantwoordelijkheden op gebied van Sales (on- en offline), Marketing, Pricing, Inkoop en Partnermanagement.


Wat bieden wij jou?

 • Goed salaris inclusief een 13e maand;
 • Contract voor een jaar met uitzicht op vast;
 • 25 vakantiedagen (o.b.v. 40 uur en met de mogelijkheid om 1,5 week bij te kopen);
 • Budget Zomer Vrij - In juli en augustus is iedereen binnen Budget Thuis vrij op vrijdag om extra te genieten van de zomermaanden.
 • Reiskostenvergoeding (keuze uit Swapfiets of NS Business Card);
 • Veel interne doorgroeimogelijkheden;
 • 50%-50% thuis en op kantoor werken; De mogelijkheid om een maand per jaar 100% remote (workation) te werken;
 • Bij 1, 3, 5 en 10 jaar in dienst biedt Budget Thuis aantrekkelijke voorwaarden
 • Betaald ouderschapsverlof, eerste 4 weken vullen wij aan tot 100%, en het aanvullend geboorteverlof vullen wij aan tot 100%.


En, wat nog meer?

 • Een jonge en dynamische organisatie;
 • Investering in jouw ontwikkeling;
 • Een lekkere gezonde lunch voor € 2,- netto per dag;
 • Elke dag gratis vers fruit en gezonde snacks in onze bedrijfskantine;
 • Veel activiteiten zoals bootcamps, vrijdagmiddagborrels, kennissessies en meer.

Vereisten

Wat breng je mee?
Naast de drive om jezelf en de organisatie beter te maken geloven wij dat je de functie van Pricing Specialist het beste kan uitvoeren als je beschikt over:

 • Een afgeronde WO opleiding (voorkeur voor Bedrijfseconomie, Finance, Accountancy, Economie of Bedrijfskunde);
 • Maximaal 3 jaar werkervaring, maar net afgestudeerd mag ook;
 • Analytisch vermogen;
 • Sterke communicatieve vaardigheden en een pro-actieve houding;
 • Fulltime inzetbaar bent voor 32 of 40 uur per week;
 • Kennis van de energie - en telecommarkt zou fantastisch zijn.


Om voor deze functie in aanmerking te komen is een VOG vereist. Dit zal bij een positieve selectieronde worden aangevraagd en kosten kunnen na het succesvol doorlopen van de proeftijd bij Budget Thuis worden gedeclareerd. Meer informatie over de VOG kun je vinden op www.rijksoverheid.nl.


Vragen & contactpersoon

Heb je naar aanleiding van deze vacature toch nog vragen? Mail dan met Wouter van Ittersum via wouter.vanittersum@budgetthuis.nl of bel via 06 - 39 07 96 58

of