Overslaan naar content

Commercial Lead Energie

Hybride
 • Amsterdam
Salesuitgelicht

Functieomschrijving


Als Commercial Lead Energie leid je het commerciële team van Budget Energie met focus op sales, strategie en business development.


Dit ga je doen

De afgelopen jaren zijn we enorm gegroeid in de energiebranche en inmiddels zijn we de nummer 4 energieleverancier van Nederland. We willen deze ontwikkeling doorzetten waarbij sturing op klantwaarde cruciaal is. In deze rol ben jij verantwoordelijk voor het op de juiste manier laten groeien van onze klantenbase, van het bepalen van de juiste propositie tot aan de keuze van de verkoopkanalen. Met jouw kennis en ervaring zorg je ervoor dat wij de volgende stap zetten in deze uitdagende branche en de ingezette groei verder maximaliseren. 


Als Commercial Lead Energie maak je deel uit van het commerciële team van Budget Energie en je rapporteert direct aan de Directeur Energie. Binnen dit team vallen alle verantwoordelijkheden op het gebied van sales (on- en offline), pricing, inkoop en partnermanagement en je werkt nauw samen met het base en behoudsteam voor klantbehoud en cross-& upsell. De Commercial Lead geeft leiding aan Business Development, Manager Bewindvoering, Teamleider Sales Support en Partnermanager Energie.


Dit doe je graag

 • (gedeeltelijke) P&L verantwoordelijkheid (resultaat van de energie klantenbase);
 • Leiding geven aan een jong en dynamisch team;
 • Creëren van een duidelijke visie voor de toekomst van de energiemarkt;
 • Verder ontwikkelen en uitbouwen van proposities en afzetkanalen;
 • Rapporteren en updates verstrekken aan het management en de directie;
 • Managen van interne stakeholders (Finance, IT, BPM, Directie, etc.);
 • Beheren van het budget van het salesteam, inclusief kostenbeheersing en resourceplanning;
 • Identificeren van kansen voor procesverbetering.

Vereisten


Het klikt tussen ons als je:

 • Aantoonbare ervaring hebt (10 jaar+) in een vergelijkbare commerciële leidinggevende functie;
 • Grote kennis hebt van de energiemarkt, inclusief de impact van verduurzaming;
 • Klantgericht bent: in staat om klantbehoeftes te identificeren en daarop in te spelen met vernieuwende proposities;
 • Leiderschap meebrengt: je moet je team kunnen inspireren en effectief kunnen leiden;
 • Besluitvaardig en sterk in stakeholdermanagement bent; gesprekspartner voor relaties en stakeholders op elk niveau, van accountmanager tot directieniveau;
 • Sterk analytisch vermogen hebt waarmee jij commerciële kansen signaleert en benut;
 • Doelgericht bent: gedreven om je doelstellingen/KPI's te halen en te overtreffen; proactief en een echte dealmaker;
 • Sterke onderhandelingsvaardigheden hebt en ervaring met het opstellen van contracten met externe partijen;
 • Professionele gesprekspartner bent voor relaties en stakeholders op elk niveau, van accountmanager tot directieniveau.

Bij Budget Thuis vinden we het belangrijk dat jij 100% jezelf kunt zijn. In onze organisatie staan we open voor verschillende perspectieven en persoonlijkheden waarin we nieuwsgierig zijn en elkaar waarderen. Voor deze functie zoeken we bij voorkeur iemand die ons team in alle opzichten verrijkt. Iemand die vanuit zijn eigen achtergrond en persoonlijke eigenschappen een goede aanvulling is binnen Budget Thuis.Waarom het gras bij ons groener is


Meer weten over ons?
Volledige arbeidsvoorwaarden
Dit zijn wij


Relocation is not possible and you need to be fluent in Dutch


Vragen & contactpersoon

Enthousiast over deze vacature? Stuur dan jouw cv en motivatie via een klik op onderstaande knop! Heb je naar aanleiding van deze vacature toch nog vragen? Je kunt mailen naar: manouk.vangroeningen@budgetthuis.nl

Hybride

of

solliciteren?

DIT STAAT JE TE WACHTEN

Telefonische kennismaking

We hebben je sollicitatie ontvangen. Leuk! Eén van onze recruiters neemt binnen 5 werkdagen contact met je op. Stel ons je vragen over Budget Thuis én de vacature. Dan horen wij vervolgens graag je motivatie.

Eerste (digitale) gesprek

De hoogste tijd voor een uitgebreide kennismaking. Vertel ons meer over wie je bent en wat je kunt. Dan vertellen wij je graag meer over de functie. Eens zien hoe we daarin matchen!

Tweede gesprek

Zijn zowel wij als jij enthousiast? Mooi! Dan nodigen we je graag uit op kantoor voor een tweede gesprek. We gaan wat dieper in op je misschien wel nieuwe rol én we laten je graag nog meer sfeer proeven.

Een match!

Gaan we er beiden voor? Dan doen we je met plezier een aanbod. Voor je salaris en onze arbeidsvoorwaarden. Ben je akkoord? Dan gaan we het papierwerk in orde maken, mag jij het contract tekenen én zien we je hopelijk heel snel op kantoor!